08
Jan

Expositie Bert Bakker

EXPOSITIE  BERT BAKKER IN DE GASHOUDER IN DEDEMSVAART

 

Ik kreeg van mijn ouders in mijn jonge jaren eens een schildersdoos. Zij dachten dat het plakkaatverf was om daarmee prijskaartjes te schilderen voor in de etalage. Het bleek echter dat het een kist met olieverf was. Niet geschikt dus om prijskaartjes te maken.  Dus ben ik maar eens  wat gaan experimenteren met deze olieverf op een doekje. Het lukte redelijk, maar het was niet helemaal wat ik in mijn hoofd had. Helaas door veel zakelijke beslommeringen kwam ik vele jaren niet meer aan schilderen toe. Toen het een jaar of 12 geleden wat rustiger werd en ik meer vrijtijd kreeg heb ik de draad maar weer opgepakt.  Maar ook nu liep ik weer vast en kreeg niet echt op het doek wat ik in mijn hoofd had.

 

Maar er zijn wel leermeesters  te vinden die je verder kunnen helpen. Ik vond in de bekende natuurschilder Dick van Heerde mijn leermeester. Sinds 2004 schilder ik regelmatig met een studieclubje bij hem in zijn atelier in Heerde. Als ik dan weer vast loop heb ik erg veel aan de tips van  Dick. Door de jaren heen lukt het steeds beter om dat te schilderen wat je in je hoofd hebt.

 

Inmiddels  is er een vriendschapsband met Dick ontstaan en  heb ik samen met hem  vele reizen gemaakt naar o.a. Kenia en Oman, waar ik tal van onderwerpen voor schilderijen heb gevonden. Wij maakten op deze reizen heel veel foto’s om te gebruiken voor een schilderij.  Toch is het dan bij thuiskomst soms nog een strijd om de juiste compositie te vinden, zeker bij de grotere formaten. Ik combineer  vaak bij natuur onderwerpen  meerdere foto’s en mijn eigen fantasie tot er een compositie ontstaat die mij bevalt. 

 

Ook  het  vele aanwezig zijn in de Nederlandse natuur levert mij veel motieven op. Terwijl ik geniet van hetgeen ik rond om mij heen zie, bedenk ik al hoe ik dit op linnen of paneel kan zetten in olieverf.

Op deze expositie toon ik mijn werk van de laatste jaren.

U bent van harte welkom!!

 

Expositieperiode: van 7 januari tot eind maart 2019

Openingstijden: De expositie is te bezichtigen tijdens de activiteiten in de Gashouder en verder op afspraak via telefoonnummer :  0523-615292

                              

Bezoekadres:    De Gashouder, Kalkovencomplex, Oude Zuidwolderstraat 13, 7701 AZ Dedemsvaart

Instelling NAVIGATIE adres parkeerplaats
'Langewijk 162 Dedemsvaart'
dan via WITTE OPHAALBRUG
naar KALKOVENCOMPLEX
Dedemsvaart

08
Jan

Expositie Bert Bakker

Natuurschilder
€0,0
Terug BESTELLEN