30
Sep

Expositie Friends-Art

Fred van Dijk , Cor Oudshoorn en Piet van Walsem zijn een stel creatieve vrienden die in 1998 Friends-Art hebben opgericht.
Vele gezellige creatieve uren hebben wij reeds doorgebracht in ons atelier in Dedemsvaart. Het resultaat van noeste arbeid, hetgeen resulteerde in schilderijen uitgevoerd in acryl, olieverf; zowel abstract, figuratief, impressionistisch en soms surrealistisch of een combinatie hiervan is te zien in de Gashouder. 
 

Kunstschilder  Fred van Dijk woont in Dedemsvaart. In mijn leven heb ik veel getekend. Ik heb een aantal jaren tekenles gehad in Meppel. Verder ben ik als kunstenaar een autodidact. Mijn schilderijen zijn zowel abstract als figuratief en hebben veel kleur. Zo werk ik graag met de kleur rood en experimenteer graag met allerlei materialen. Ik schilder veel op kunststof of MDF en de laatste tijd weer veel op doek. Uiting geven aan scheppingsdrang is mijn motivatie. Steeds weer iets nieuws uitproberen. Ik schilder met kwasten, rollers allerlei vormen paletmessen en zelfs met mijn vingers. Lekker met mijn vrienden schilderen op de donderdag is voor mij een feestelijk-creatief gebeuren.

Kunstschilder Cor Oudshoorn, woont al 15 jaar samen met zijn vrouw Ineke in Ringe (Duitsland). Cor was al heel jong geïnteresseerd in tekenen en schilderen en kreeg schilderles van Rob Hessels in Zuidwolde (Drenthe) en later ook nog van Dick van Heerde in Heerde (Gelderland).  Hij  plaats zichzelf in de surrealistische kunststroom en zijn grote inspirator is Salvador Dali. Hij laat zijn eigen fantasie de vrije loop.  Zo komen de gekste dingen op het doek. Hij vindt :  "Een schilderij maken is genieten. Je moet jezelf in je fantasie kunnen verliezen”.

Kunstschilder Piet van Walsem, is geboren in de gemeente Epe en is woonachtig in Hoogeveen.
Reeds op jonge leeftijd is mijn interesse gewekt voor het tekenen en schilderen. Begin jaren zeventig begonnen met schilderen.
Piet kreeg schilderlessen van Rob Hessels en Dick van Heerde. In 1998 ben ik samen met mijn artistieke vrienden Cor Oudshoorn en Fred van Dijk in Dedemsvaart onder de naam Friends-Art gaan schilderen.
In mijn beginperiode vrij realistisch en figuratief, de laatste jaren vrij abstract/figuratief, soms expressionistisch en figuratief werk, en zeer kleurrijk.
Geïnspireerd door Mondriaan en regelmatig gallery- en museumbezoek ook mozaïekachtige werken gemaakt. Gebruik vaak veel verf; liefst ruig en ik voel dan een drang tot het maken van grotere werken in een ruimer atelier. Werk veelal vanuit primaire kleuren en laat het gevoel en kwast het werk doen. Geïnspireerd door een drang, een gevoel tot uitbeelden (scheppen), doen het gevoel en kwast de rest waardoor de ene keer iets figuratiefs en de andere keer iets abstracts ontstaat waar verder uitwerking aan gegeven wordt.
Het is heerlijk om als beeldend amateur- kunstenaar te kunnen doen wat niet altijd realistisch is, b.v. om het groene gras blauw of rood uit te beelden; dat is de vrijheid van het uitbeelden en het laten gaan van je gevoel met daarbij de gedrevenheid tot het scheppen van iets. 

Bezoek ons ook op onze website:  www.friends-art.nl

 

Expositieperiode:        juli tot en met september 2017.

Openingstijden:           de expositie is te bezichtigen op dinsdag- , woensdag- ,  donderdag- , zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.     

Bezoekadres:            de Gashouder, Kalkovencomplex, Oude Zuidwolderstraat 13, 7701 AZ Dedemsvaart
30
Sep

Expositie Friends-Art

Fred van Dijk , Cor Oudshoorn en Piet van Walsem
€0,0
Terug BESTELLEN