27
Mar

Expositie Leerlingen MIA

Expositie Leerlingen Mia van der Moolen

Alweer enige jaren geleden exposeerde de Dedemsvaartse kunstenares Mia van der Moolen-Schipper met een groot gedeelte van haar werk in de  culturele hotspot van Dedemsvaart, de gashouder. Echter, een unieke gebeurtenis gaat nu plaatsvinden, namelijk een expositie van werk, gemaakt door leerlingen van Mia.

Al jarenlang is er meerdere malen per week een gezellige drukte in haar atelier, als daar door meerdere mensen gepoogd wordt om onder leiding van Mia de beginselen van de schilderkunst onder de knie te krijgen. Behalve dat men dit inderdaad daar ook leert, is het voor veel deelnemers een moment van ontspanning in een drukke week en waant men zich voor een aantal uren in “een andere wereld”.  Velen komen dan ook al meerdere jaren achtereen om hier van te genieten.

Verbluffend zijn vaak de resultaten en hebben deelnemers iets op het doek gezet waarvoor niemand zich hoeft te schamen en menig zelfgemaakt kunstwerk heeft dan ook een prominent plekje gevonden in de woning van de deelnemers of hun familie.

En nu krijgen zij dus de gelegenheid iets van hun werk te exposeren voor een groter publiek. Dit is dan voor verreweg de meesten de 1e keer dat zoiets gebeurt en begrijpelijk dus dat een aantal zich hier wat onzeker bij voelt.

Maar het resultaat is een zeer gevarieerd aanbod met werkelijk prachtige exemplaren. Al met al de moeite waard om hier eens een kijkje te gaan nemen.

                                               

Expositieperiode:      april  tot eind juni 2018.

Openingstijden:        de expositie is te bezichtigen tijdens de activiteiten in de Gashouder en  tijdens de openingstijden van het Kalkoven-museum.            

 Opening:                   de  officiële opening vindt plaats op zaterdag 31 maart om 14.30 uur onder muzikale begeleiding van Jim van der Moolen met gitaar/ mondharmonica en zang! Van harte welkom!! 

Bezoekadres:            de Gashouder, Kalkovencomplex,                                                                                                                        Oude Zuidwolderstraat 13, 7701 AZ Dedemsvaart

                                  VIA WITTE OPHAALBRUG

27
Mar

Expositie Leerlingen MIA

Schilderijen
€0,0
Terug BESTELLEN