06
Apr

Jurassic Park en support act The Tiger Lovemachine

Jurassic Park

De geschiedenis van deze hardrockfossielen begint in de vroege jaren 70 van de vorige eeuw, als vier jonge gezonde boerenjongens besluiten een band onder de naam “Frankenstein” op te richten. Vanaf  het eerste begin hebben ze het imago van “Bad boys”, omdat ze letterlijk Nederland onveilig maken.

 

Zo’n dertig jaar later werd Frankensteins oprichter, gitarist en spin doctor Berthus Westerhuis, die al die jaren als producer en engineer van zijn eigen studio in de muziekbusiness gebleven is, gevraagd om voor “de gein”  nog eens zijn  gitaar af te stoffen en met zijn vrienden mee te spelen op een lokaal festival.

Dit werd een groot succes en al snel ontstond het idee voor een Frankesteinreünie, die in 2010 voor een slordige 1500 mensen aan publiek plaatsvond.

Westerhuis was “Back on the streets” en besloot met drie vintage medemuziekanten een nieuwe band op te richten onder de naam “Jurassic Park”.

 

Op basgitaar Roelof Kloeze Berthus’ “partner in crime” en medeoprichter van Frankenstein, die met zijn relaxte uitstraling een authentiek hardrock feel in zijn spel weet te leggen. Zanger John Scholing is een frontman pur sang. Hij weet met zijn absurde energieke humor de mensen aan zijn voeten te krijgen. John was vroeger frontman van de legendarische frontman van ”Stranger”.

Op drums “hardhitter” Hans Spijker. Met zijn bouwjaar van 1968 is hij de Benjamin van de Jurassics. Spijker is tevens drummer van de trahmetalformatie “Dead Head”.

 

Een show van Jurassic Park is een waar spektakel van 100% puur massieve

“hard rock’n’roll”. Ze spelen nog altijd de Frankestein klassiekersuit de jaren 70,

aangevuld met Jurassic songs en “old school” hardrockcovers van o.a. Black Sabbath, Montrose en nog veel meer

 

Jurassic Park is een goed geconserveerd  prehistorisch geheim van gerijpt muzikaal vakmanschap  met een flinke dosis humor.

 

In oktober 2014 speelden zij ”het dak af” van de Gashouder, dat gaat nu weer gebeuren!

THE TIGER LOVEMACHINE
No rookies, just born to rock your socks off....

De rete strakke grunge band The Tiger Lovemachine staat garant voor een dampende

rock’n roll show. Na de goed ontvangen debuut EP ‘Little Swimmer’ in 2014 (vinyl), volgden er vele optredens. Van de kleinste cafés, vetste festivals tot in een overvol Paradiso!

Deden o.a. de support van: Therapy?, White Cowbell Oklahoma, Claw Boys Claw, New Adventures en meer leuke namen.
In 2015 werden er 2 singles met clip uitgebracht, die allebei meer dan 100k beluisterd werden via Spotify!

Op 5 mei 2018 is het album ‘Spree’ uitgekomen. The Tiger Lovemachine op zijn best, 12 grunge songs die uit een lopen van ingetogen, tot wild en catchy.

 

Recensie album ‘Spree’ Rockportaal:
Zanger/gitarist Ido Stoter zingt nog steeds even sterk (en blijft vergelijkingen oproepen met Kurt Cobain) || we horen een geslepen en goed geoliede machine aan het werk op dit album || Alle nummers zijn door de band zelf geschreven en bruisen van energie || Het eind resultaat mag er zijn, dampende, stampende grunge met lekker in het gehoor liggende melodieën en stevig gitaarwerk || Twaalf nummers in een kleine 35 minuten, dat betekent korte, compacte nummers met een explosieve kern van energie. Deze nummers moet en wil je live horen! Grunge leeft als nooit tevoren!

 

Recensie album ‘Spree’ Musicmaker:
De Tiger Lovemachine maakt rauwe, energierijke en pretentieloze rock. Kortom: grunge zoals die bedoeld is. De twaalf nummers tikken net de 34 minuten aan en vliegen zonder opsmuk, op een Bleach-achtige wijze aan je voorbij || De liedjes van het kwartet zijn misschien niet van het niveau Nirvana, maar de plaat kent echt wel heel sterke popmelodieën en meezingbare zanglijnen. || Dat de ervaren rockers met dergelijk jeugdig elan voor de dag weten te komen, is hartverwarmend en hoopgevend.

The Tigers staan toch het liefst op de bühne, de plek waar deze podiumbeesten zich het meest thuis voelen. We gaan het beleven in de Gashouder!


Aanvang 21.00 uur


Vooraf gezellig dineren?
Maak gebruik van een speciaal  THEATERMENU bij deze horeca gelegenheden
 Rolstoelgebruikers en mindervaliden kunnen gebruik maken van de aanwezige lift.

Meld uw komst uiterlijk 1 dag van tevoren bij info@gashouderdemsvaart.nl

 

 
06
Apr

Jurassic Park en support act The Tiger Lovemachine

hard rock’n’roll
€15,00
Terug BESTELLEN